Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μέρα με τη μέρα, το υπουργείο οικονομικών επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα όσα είχαμε επισημάνει στο Capitaltax από την πρώτη στιγμή, που δόθηκε στη δημοσιότητα ο νόμος για την περαίωση: ότι, δηλαδή, όσοι υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση και πληρώσουν τα χαράτσι της περαίωσης, δεν θα κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία, αλλά θα είναι ανά πάσα στιγμή υποκείμενοι σε έλεγχο. Όπερ και εγένετο.

Μετά από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις, που έχουν περαιώσει – και τους οποίους είχε αποκαλύψει το Capitaltax -, ήρθε και η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών, με την οποία ο υφυπουργός, Δημήτρης Κουσελάς, ζητά τη διενέργεια σαρωτικών φορολογικών ελέγχων για το φόρο προστιθέμενης αξίας, αλλά και για κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα και αν ο φορολογούμενος πληρώνει για περαίωση, όταν δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις για τις περαιωθείσες χρήσεις, αλλά ακόμα και όταν διαπιστώθηκαν ή διαπιστώνονται εις βάρος του στοιχεία την ημερομηνία, που αποδέχεται το εκκαθαριστικό της ρύθμισης. Από τους ελέγχους αυτούς εξαιρούνται οι περιπτώσεις φόρου εισοδήματος.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Φ.Π.Α., εφόσον για περαιωθείσες χρήσεις διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί μία ή περισσότερες περιοδικές δηλώσεις, ή ότι έχει υποβληθεί δήλωση με ανακριβή ή ψευδή στοιχεία τουλάχιστον για μία από τις χρήσεις αυτές, θα διενεργείται έλεγχος και – όταν προκύπτει πράγματι παράβαση – θα καταλογίζεται με συμπληρωματικές διαδικασίες επιπλέον ποσό φόρου προστιθέμενης αξίας. Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος θα αφορά μόνο στις χρήσεις, κατά τις οποίες δεν υποβλήθηκαν οι περιοδικές δηλώσεις και όχι όλες όσες περαιώθηκαν.



Πηγή:www.capital.gr

Sportingbet: Το Σεπτέμβριο αναμένει να λάβει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα



Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Αίτηση για άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα αναμένει να λάβει το Σεπτέμβριο η εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος Sportingbet, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ειδικότερα, σε ενημέρωση αναλυτών που πραγματοποίησε η εταιρεία ανέφερε πως Ελλάδα και Ισπανία έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν στη ρύθμιση των αγορών τυχερών παιχνιδιών και θα υποβάλει αίτηση και στις δύο. 

Σύμφωνα με τον CEO, Andew McIver, η εταιρεία θα καταβάλει φόρο 4 εκατ. λιρών στην Ελλάδα όταν η τελευταία θέσει σε ισχύ την προτεινόμενη νομοθεσία.

Η ενημέρωση των αναλυτών έγινε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης στο οποίο εμφάνισε αύξηση 6% στα προ φόρων κέρδη στις 11,1 εκατ. λίρες έναντι 10,4 δισ. λιρών την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρήσης. Παράλληλα, τα έσοδά της αυξήθηκαν στις 56,8 εκατ. λίρες από 52,6 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως θα αυξήσει κατά 20% στις 0,6 πέννες το ενδιάμεσο μέρισμα.




Πηγή:www.capital.gr

Μακραίνει η θλιβερή λίστα με τους νεκρούς της γρίπης



 
 
 
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο θλιβερό κατάλογο των θυμάτων της γρίπης στη χώρα μας. Πλέον, ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός ή εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσε η νόσησή τους με γρίπη, έχει ανέλθει σε 116.

Σε ό,τι αφορά στα τέσσερα τελευταία θύματα του ιού Α(Η1Ν1), πρόκειται για άνδρες ηλικίας 52 έως 74 χρόνων, οι οποίοι έπασχαν στην πλειονότητά τους από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως στεφανιαία νόσος και χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια.

Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών, ο νεότερος ηλικιακά, εμφανίζεται με «καθαρό» ιατρικό ιστορικό, δηλαδή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει δραματικά ακόμη μια φορά τις επιστημονικές επισημάνσεις περί της ύπουλης συμπεριφοράς του ιού Α(Η1Ν1) σε ό,τι αφορά στον τρόπο που χτυπά νέους και υγιείς ανθρώπους.

Επίσης, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης, που χρειάστηκε να εισαχθούν εσπευσμένα σε ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους σε 317. Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών με γρίπη στις ΜΕΘ είναι 126 άτομα.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου