Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Λύτρωση με τα φτερά της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ
Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία θέλει (και την αφήνουν) μπορεί να κάνει θαύματα. 


Αμέτρητοι είναι και θα είναι οι επισκέπτες όχι μόνον των Ιερών Μονών, αλλά και του -ελκυστικού- όρους Άθως.
Αυτό που συνέβη την Κυριακή απόγευμα 23 Σεπτεμβρίου 2012 στον ...

... επισκέπτη-ορειβάτη Δ.Σ., γνωστό και διακεκριμένο επιστήμονα της Χαλκιδικής, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή σε κάθε επισκέπτη απόμακρων και δύσβατων τόπων της χώρας μας.
Απρόσμενα και φυσιολογικά, χωρίς καμία απολύτως ιδιαίτερη καταπόνησή του και σε ιδιαίτερο χώρο κάποιας ορεινής και απόμακρης Σκήτης της νότιας πλευράς του Άθω, κάθισε βαθιά και ήταν αδύνατο να σηκωθεί, σφαδάζοντας από πόνους στην μέση του.
Για μία ακόμη φορά, οι Μοναχοί, πραγματικοί σωτήρες-άγγελοι, προσέφεραν βοήθεια στον επισκέπτη-πολίτη, αλλά ήταν αδύνατο να μετακινήσουν τον παθόντα, εξαιτίας του κακοτράχαλου της ορεινής περιοχής, που δεν κινδύνευε η ζωή του, αλλά οι πόνοι ήταν δυσβάστακτοι και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης βοήθειας.
Με αξιοθαύμαστη ταχύτητα, έντονο ανθρωπισμό και πραγματική συμπόνια και αγάπη προς τον
πάσχοντα επισκέπτη, κινήθηκαν οι Γέροντες Μοναχοί και Επιστάτες του Αγίου Όρους, δίδοντες άμεση και νυκτερινή έγκριση στο αίτημά του για μεταφορά με ελικόπτερο της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, όπου και απευθύνθηκε ο παθών.

Έτσι και την επόμενη ημέρα, 24/9/12, μόλις έφθασε η έγγραφη έγκριση της Ιεράς Επιστασίας,
απογειώθηκε το εξοπλισμένο με ειδικό φορείο για την περίπτωση τύπου «σκούπα», υπό τις οδηγίες των Ιατρών και πλήρωμα δύο Διασωστών Υπηρεσίας, με Κυβερνήτη τον έμπειρο σε παρόμοια περιστατικά και
γνώστη κάθε ασφαλούς σημείου προσγείωσης στον απόκρημνο Άθω, Γιώργο Μαυρουδεράκη, ενώ παράλληλα προετοιμάσθηκε ειδικό Ασθενοφόρο όχημα για την άμεση μεταφορά του παθόντα σε Κλινική, επιλογής του, της Θεσσαλονίκης.
Σε ταχύτατο χρόνο πραγματοποιήθηκε επιτυχής προσγείωση στο όρος Άθως, ασφαλής παραλαβή και μεταφορά του πάσχοντα στην Θεσσαλονίκη, με άμεση μετεπιβίβαση στο Ασθενοφόρο όχημα, που τον ανέμενε και μεταφορά του στα χέρια Γιατρών γνωστής Κλινικής της Θεσσαλονίκης, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες τής, συνήθους πλέον για την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, αερογέφυρας σωτηρίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικής λύτρωσης από αφόρητους πόνους.




Πριν απομακρυνθεί από το Ελικόπτερο σωτηρίας και λύτρωσής του είχε την δύναμη και θέληση να απευθύνει ένα ηχηρό «ευχαριστώ» σε όλους τους συντελεστές της ασφαλούς αερομεταφοράς του, που ήταν
και η ηθική ικανοποίηση όσων συμπόνεσαν και τον βοήθησαν να λυτρωθεί από την απρόσμενη δύσκολη θέση που είχε περιέλθει και υπέφερε.
Το όλο ευτύχημα στο δύσκολο ατύχημά του ήταν η γνώση του και προσφυγή του στα σωτήρια μέσα και υποδομή που διαθέτει ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, 24 ώρες το 24ωρο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και παρέχοντας μοναδικά έμπρακτη και ταχύτατη Ιατρική Βοήθεια σε ασφαλισμένους της και τρίτους, από την Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός αυτό, υπαρκτό και αποδεδειγμένο, καθόλου όμως προβεβλημένο, αποτελεί ίσως όαση στην έρημο και εγκατάλειψη των Ελλήνων πολιτών στις τύχες και ιδιωτικές δυνατότητες, που τους απέμειναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου