Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΑΕΚ κυπελλούχος στον τελικό της ντροπής

 
 
 
Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο ύστερα από εννέα χρόνια, νικώντας 3-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.Τα όσα συνέβησαν όμως στο ΟΑΚΑ, δεν τιμούν καμιά από τις δύο ομάδες και πάνω απ΄όλα, τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι αγαπούν αυτό του ονομάζουμε στη χώρα μας ποδόσφαιρο.

Ενας τελικός που χαρακτηρίστηκε αρχικά «γιορτή» αλλά κατέληξε -όπως συμβαίνει συνήθως στη χώρα μας- ντροπή! Επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ένταση μεταξύ των παραγόντων στην εξέδρα των επισήμων, εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο για πανηγυρισμούς και ακόμα, συμπλοκές με παίκτες του Ατρομήτου!

Ειναι χαρακτηριστικό ότι οπαδοί των δύο ομάδων έπαιξαν ξύλο ακόμα και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου! Σε όλους τους τελικούς, ακολουθεί αμέσως μετά η απονομή του τροπαίου. Στο ΟΑΚΑ χρειάστηκε να περάσει κάπου μισή ώρα για να γίνει αυτό. Βλέπετε, υπήρχε άλλη παράσταση νωρίτερα.... Οσο για την απονομή, έγινε με την οσμή των δακρυγόνων και την παρουσία των ΜΑΤ!

Οπαδοί της ΑΕΚ, μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν τόσο το γκολ του Μπάχα (78' ), όσο και του Καφέ (83' ). Με τη λήξη του ματς, εκατοντάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και σημειώθηκαν και συμπλοκές με παίκτες του Ατρομήτου. Τελικά, με επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί απομακρύνθηκαν, αλλά εστίες επεισοδίων συνέχισαν να υπάρχουν για αρκετά λεπτά, όχι μόνο στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και του Ατρομήτου!

Ενταση και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όταν ο πρέοδρος της ΑΕΚ, Σταυρος Αδαμίδης και ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση και η αιτία ήταν το γκολ του Λυμπερόπουλου (28' -ήταν σε θέση οφσάιντ).
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. Ο κ Σπανός πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Ο Τάσος Κάκος, έδωσε αρχικά εννέα λεπτά καθυστέρηση, αλλά κράτησε ελάχιστο χρόνο. Αιτία, το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα μύριζε ... μπαρούτι αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Οπως κι έγινε...

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατα την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος, πήγαν προς την εξέδρα στην οποία ήταν συγγενικά πρόσωπα των παικτών του Ατρομήτου και για αυτό οι τελευταίοι έτρεξαν εκεί με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Το γεγονός αυτό, καταγγέλθηκε στο τέλος από τους παίκτες του Ατρμόητου.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (83' Σαρμιέντο), Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Τάτος, Σφακιανάκης (90' Καμαρά), Καμαρά, Αναστασάκος.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Σκόκο (33' λόγω τραυματισμού Μπαχά).


Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου