Στη μάχη με τα σκουπίδια ρίχνονται για δύο εβδομάδες τρία απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρίας, που θα βοηθήσουν το δήμο, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε συνάντηση που είχαν χτες το μεσημέρι.
Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Ψωμιάδης και ευχήθηκε η ενέργεια αυτή να βρει και άλλους μιμητές. «Η κίνηση αυτή δείχνει ότι υπάρχει ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση στην πόλη. Μακάρι να μιμηθούν και άλλες εταιρίες το παράδειγμα της εταιρίας που έκανε την προσφορά», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη. Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη «μάχη της καθαριότητας» θα συμμετάσχουν 30 απορριμματοφόρα και τρεις τράκτορες.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του έργου της καθαριότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί ο δήμος να αποφασίσει για αγορά απορριμματοφόρων, προτού υπάρξει σαφής εικόνα για τις δυνατότητές του σε προσωπικό και μηχανήματα, κάτι που αναμένεται το καλοκαίρι.

Η ανακύκλωση

Για την ανακύκλωση σχολίασε ότι βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, τόνισε ότι επιδίωξη του δήμου είναι να οδηγούνται τα οργανικά απορρίμματα σε ξεχωριστούς χώρους και ανέφερε ότι στο δυναμικό της ανακύκλωσης θα ενταχθούν 15 οχήματα.



Πηγή: agelioforos.gr